Lintopdrachten overslaan Verdergaan naar hoofdinhoud

Administratienet is de naam waaronder de samenwerkende fondsen met de werkgevers in de bedrijfstak Bouw communiceren

Hoe wordt een creditfactuur verwerkt

Bij het verwerken van een creditfactuur is een belangrijke actie van u nodig. Hieronder vindt u meer informatie.
 

Wanneer ontvangt u een creditfactuur?

Bij correcties over inkomstenperiodes wordt alleen het verschil tussen de oude en de nieuwe stand gefactureerd. Als het bedrag van de nieuwe stand lager is dan het bedrag van de oude stand, ontvangt u een creditfactuur.  
 
Let op! De oorspronkelijke factuur en de betaaltermijn van die factuur blijft open staan. De correctie en creditfactuur wijzigen hier niets in. Zorg daarom voor tijdige betaling van uw facturen. Zo voorkomt u aanmaningen of zelfs overdracht aan een externe incassopartner.
 

U bepaalt zelf hoe de creditfactuur wordt verwerkt

U bepaalt zelf hoe creditfacturen worden verwerkt, door aan te geven met welke openstaande facturen de creditfactuur moet worden verrekend. In de betaalomschrijving noteert u zowel het factuurnummer van de debetfactuur als het factuurnummer van de creditfactuur, zodat deze met elkaar verrekend worden. Wij verwerken uw betaling en de creditfactuur dan zoals u aangeeft.
Let op! Als u niets opgeeft in de betaalomschrijving, kan uw creditfactuur niet verwerkt worden. De creditfactuur blijft in dit geval open staan en kan leiden tot aanmaningen van een hoger bedrag.
 Als het bedrag van de creditcorrectie hoger is dan het totaal openstaande bedrag, dan hoeft u geen actie te ondernemen. Het restbedrag wordt in dit geval op uw rekening overgemaakt.  
 

Verwerking bij automatische incasso

Als u via automatische incasso betaalt, heeft u geen openstaande facturen. Het creditbedrag zal in dit geval worden uitbetaald op uw rekening.
 

Heeft u vragen of hulp nodig?

Bekijk onze vraag en antwoordpagina of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.